Strategi Kejohanan Texas Hold ‘Em – Memenangi Kejohanan Sit and Go Poker

Texas Hold ‘Em telah memperoleh banyak populariti sejak beberapa tahun kebelakangan ini tetapi tidak ada yang dapat meramalkan peningkatan populariti yang cepat untuk kejohanan “Sit and Go”, yang dengan cepat menjadi format kejohanan poker dalam talian yang paling popular untuk pemain dari semua tahap kemahiran.

Apa yang benar-benar menjadikan kejohanan Texas Holdem tanpa had ini sangat popular adalah DOWNLOAD APK MEGA888 tanggapan bahawa permainan adalah sesuatu yang serupa dengan bermain di meja akhir kejohanan poker biasa. Sebenarnya, mungkin satu-satunya bahagian yang mengecewakan ialah mencari meja Sit and Go (SNG) yang boleh anda gunakan untuk bermain sebelum orang lain mengambil jumlah tempat duduk yang terhad.

Setiap laman utama permainan poker dalam talian dan bilik poker menawarkan peluang untuk mengalami bermain dalam format Sit and Go. Sebilangan pemain suka menyebut jenis pertandingan mini poker ini sebagai satelit. Apabila anda menggabungkannya dengan fakta bahawa sesiapa sahaja boleh menyertai acara ini (bermaksud anda akan mempunyai pemain dari semua peringkat kemahiran) anda akan memahami mengapa anda perlu mengembangkan strategi yang baik sebelum memasuki kejohanan SNG sekiranya anda menjangka akan menang.

Terdapat banyak jenis pertandingan Sit and Go tetapi dua yang paling dominan atau dimainkan secara meluas adalah format meja tunggal dan kejohanan berbilang meja. Masing-masing menawarkan gaya permainannya yang tersendiri yang menjadikan anda perlu membiasakan diri dengan semua elemen permainan. Bagi pemain poker yang sangat menginginkan kegembiraan, malah ada gaya permainan “Turbo” di mana kelajuan permainan dinaikkan pada kadar yang jauh lebih pantas (5 minit dan bukannya 15 minit biasa) dengan peningkatan tirai dan jumlah masa yang lebih kecil untuk keputusan yang akan dibuat oleh semua peserta. Seperti yang anda jangkakan, gaya kejohanan poker ini sangat mencabar dan memerlukan tahap permainan yang sama sekali berbeza.

Sebagai pemain biasa dalam kejohanan SNG, saya lebih suka membuang kerepek saya ke dalam format dua jadual kerana biasanya mereka membenarkan mana-mana pemain dari 18 – 20 dan secara amnya jumlah hadiah wang yang ada lebih tinggi daripada format meja tunggal yang sebenarnya. Walaupun bayaran masuk untuk kejohanan ini boleh berbeza-beza dari pembelian rendah dari $ 5 hingga tinggi $ 10,000, anda perlu memahami bahawa apabila jumlahnya meningkat untuk bermain, begitu juga kaliber pemain. Oleh itu, pastikan anda bersedia untuk maju ke peringkat seterusnya sebelum cuba bermain dalam permainan itu.

Selama berjam-jam saya menghabiskan masa bermain dalam kejohanan poker ini, saya dapat mengenal pasti beberapa bidang penting yang perlu dilakukan oleh setiap pemain untuk memastikan mereka diberi tumpuan sekiranya mereka berhasrat untuk memenangi SNG apa pun mereka membayar yuran masuk untuk bermain. ” saya dapat menggunakan petua ini sendiri untuk mendapatkan wang secara konsisten sekiranya saya tidak memenangi kejohanan secara langsung.

1 – Syarat Bermain – Sentiasa pastikan anda dapat menyesuaikan diri dengan keadaan permainan semasa. Maksudnya adalah ketika blinds naik, antes menyepak dan jumlah pemain yang tinggal berkurang, anda perlu mengubah gaya permainan anda sendiri. Sentiasa waspada ketika anda dapat memanfaatkan pemain atau situasi berdasarkan perubahan corak permainan anda.

2 – Kedudukan adalah Segalanya – Sekiranya anda berhasrat untuk menyelesaikan wang (biasanya 3 atau 4 teratas untuk kejohanan ini) maka anda lebih baik memahami dan memahami tangan mana yang harus dimainkan bergantung pada kedudukan permulaan anda di atas meja. Seperti mana-mana kejohanan, pada awal anda mungkin mahu bermain sedikit konservatif dan hanya memasukkan pot dengan tangan terbaik dan kemudian membuka jarak tangan anda untuk bermain seperti yang anda lihat bagaimana pemain yang tersisa bermain dalam posisi tertentu.

3 – Mengalahkan Pemain Agresif – Pemain agresif boleh didapati di semua tempat tetapi bernasib baik untuk anda mereka juga dapat dikalahkan dengan memilih pertempuran yang menggemari kad lubang anda. Tunggu dengan sabar membiarkan pemain yang agresif itu berkomitmen untuk memukul anda dengan tangan anda yang dominan dan kemudian menjatuhkan mereka.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *